Free French and Moland!

Knut Molands Blog

VG ute med helbom igjen

I dagens avis kommer VG med en sludderhistorie om at de skulle ha planer om å rømme fra fengselet i Kisangani,og at dette skulle være grunnen til at de ble flyttet. Helbom VG,sludder og vrøvl,og helt i stil med VGs øvrige "reportasjer" i saken. Her presenter de en "major" de angivelig skal ha inntevjuet. Som alle kan se,er det ingen major,men en kaptein. Altså,enten er det et gammelt foto av "majoren",eller så er det en helt annen.

Men det er klart VG,alle kan bomme med slikt. Kongoleserne kjørte jo Drammens Tidene fotografen Folkedal som spionsjef. Det står han som i dommen til denne dag. ! Jeg har lurt svært mye på hvor mye som er etterrettelig av det VG skriver i det hele.I Kongosaken er iallefall etter min mening ville spekulasjoner,uetteretteligheter,feil og ville fantasier det som preger bildet. Nå er det andre gang de kjører rømmingsvrøvlet, jeg synes det begynner å ligne VGs historier om flåtten,den er fali den !

Det er nok å se på kartet hvor sannsynlig en rømming ville være, 500 km eller så gjennom vill jungel,forfulgt av hundrevis av soldater som helt sikkert ville drepe dem med en gang de så dem,og selvsagt var de heller ikke trygge om de kom til en grense. Gutta ubevæpnet og uten jungelutstyr ! Selv Indiana Jones ville ikke prøvd det ! Litt mer intelligent vrøvl enn dette kan en kanskje klare ?

De sanne omstendighetene omkring flyttingen vil helt sikkert komme for dagen på ett senere tidspunkt,men det blir nok ikke VG som får den historien. Problemet for VGs reportere i Kongo nå,er vel at de ikke kommer inn til gutta,og at opptøyene i Kinshasa lar vente på seg. I og med at det er så rolig som det er nå,er det ikke sikkert de blir så voldsomme,ingen vet vi får se. VGs reportere må vel helst levere noe hver dag,og når de ikke har noe dramatisk,så må de vel noe finne på. Denne "rømmningshistorien" var svært syltynn. Personlig synes jeg etterretteligheten til VGs Kongoreportasjer begynner å ligne på informasjonene til "Komiske Ali". Hvem husker ikke den karen fra Irakkrigen.

Knut Moland, 8. desember 2011

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk