Free French and Moland!

Knut Molands Blog

Godt nytt år!

Det er et ønske som vi ønsker hverandre ved årets slutt. Et nytt år kan inneholde så mye både positivt og negativt,og en må leve i håpet om at det positive blir det fremtredende. Nyttår er også en tid for minner
og tanker om det som har skjedd det siste året.
 
 
I Kongosaken var vi optimistiske ved forige årskifte,men lite har skjedd utover året. UD forsikrer oss om at det som fremkom i Fredrik Græsviks TV reportasje, at UD ikke har ønsket dem ut,ikke er sant. Hva skal vi tro ?  Vi kan jo ikke annet enn å forholde oss til fakta. Fakta er jo at de sitter som dødsdømte  fanger og gisler for et krav fra kongolesisk militær høyesterett på 60 millioner US dollar. Fakta er at UD har forsøkt å fremstille saken på en delt måte. Spionsaken er sludder og kan derfor ikke tas alvorlig,mens drapssaken må tas alvorlig. Dette er en mildt sagt underlig holdning ! Ulogisk. Hvorfor har UD gjort dette ? Det kan ikke være noe annet svar på det enn at det har vært politisk bekvemt.
 
 
UDs folk var tilstede under alle "rettsakene". De så med selvsyn den totale galskap som der hersket. Rapporten fra  FN om hvem som drepte sjåføren fikk de i hende.(Løitnant Bayalonge og sersjant Amuli Michel).Våpnene de ble dømt for befinner seg i Norge,og har aldri vært ute av landet. Pistolen på forsvarets lager,og en softgun,som selvsagt ikke er noe våpen. Hagla guttene hadde kan umulig være brukt til drapet på sjåføren,det kan hvem som helst våpenkyndig bekrefte. "Vitnene" krevde 100 000 USD FØR de vitnet. Alt dette vet UD utmerket godt. Hvorfor i all verden later da UD som om spiondommen er tøys,mens drapsdommen må tas alvorlig ? Det er ingen logikk i en slik holdning. Det må være en annen grunn. Jeg kan ikke komme på noen annen grunn enn politisk holdning. UD i seg selv er vel eller burde iallefall ikke være politisert. Jeg tror det som skjedde var at under "rettsakene" som ble vist på TV for hele det norske folk fikk enkeltes Afrikapolitikk et kraftig skudd for baugen. Det totale galskap som utspant seg under "rettsakene",med rasisme om Erik Raude,spionsjef Folkedal fra Drammen,la en mann i dyp psykose snakke i "retten" osv. Hele Norge fikk se noe som enkelte politiske krefter ikke ønsket at nordmenn flest skulle se.
 
 
Det er ufattelig at norske politiske ledere skal kunne reagere og tenke slik,men jeg ser ingen annen grunn til det som har skjedd i ettertid enn det. Man har latet som Kongo er en rettstat,der dommer må tas til etterretning,men bare noen dommer.Hele Norge fikk jo ved selvsyn se hva slags rettsstat Kongo er. Selv dommerne var jo kriminelle,noen av dem havnet i samme fengsel som guttene. Kongo fikk vist seg frem som det anarki og totalt kriminelle regimet det er. Det tror jeg noen likte svært dårlig sett i lys av alle de pengene som går til dette regimet !
 
 
Nå er ikke engang UD enig med seg selv om det er en konsulærsak eller en bilateral sak ! Hvis 2 nordmenn med en rekke dødsdommer,og en dom for spionasje mot Norge fra den Kongolesiske militære høyesterett på 60 millioner USD IKKE er en bilateral sak. Hva skal da til ?
 
 
Senere har UD klart å ettergi Kongos stasgjeld,uten å forlange denne betente saken avsluttet !!!  Det er ikke til å tro. Vi har også fått beskjed om at trær i Kongo er viktigere enn livet til disse 2, så regnskogspengene kan ikke brukes til å presse Kongo med.  Hvordan skal vi da tro at UD arbeider for å få dem ut ? Jo, de har pratet med kongoleserne,mange ganger,resultatet er 0. Det vil det selvsagt forbli til de presser dem på en eller annen måte. Jeg har en sterk følelse av at Kongoleserne ler av disse tafatte nordmennene,som snakker og snakker og fortsetter å pøse inn penger ! Jeg har hevdet hele tiden,at UD kan få dem ut når de vil. Til nå har de ikke villet ! Om de vil nå med ny utenriksminister gjenstår å se.
 
 
Vi får tro denne galskapen tar slutt i det nye år. Denne saken er uverdig og skammelig. Hvis den viser noe,må det være :Stakkars deg hvis du havner i en knipe,og ikke er politisk korrekt eller har mektige venner !
 
 
Knut Moland, 30. desember 2012

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk