Free French and Moland!

Knut Molands Blog

Situasjonen

Nå kommer Dagbladet at om de taper i Kongos Militære Høyesterett, så kan en sette igang en utleveringsavtale. Men da må de tape! Hvis de vinner, så må saken opp igjen i Kisangani. Det vil ta måneder og vil selvsagt bli samme tull og rør som de to forrige gangene. Det blir sagt at dommen ikke kan forandres i Høyesterett, bare om det er feil i saken kan avgjøres, og i så fall kan saken sendes tilbake for ny behandling. Hele saken er jo en eneste stor feil. Etterforskning, prosedyrer, alt som er, 100% amatørmessig. Svindel med beviser, rot og rør, bøllete opptreden av aktor og dommer, renspikket rasisme, overtramp ved medisinsk behandling, tortur, brudd på menneskeretter, dommere som sover i retten, men dømmer dødsstraff. En gang må vel denne elendigheten ta slutt. Nordmenn som har sett disse "rettsakene" delvis på direkten er i sjokk! Er det virkelig mulig?
 
Det snakkes nå om at høyesterettsdommen kan komme i mai-juni. Hvis saken skal opp igjen i Kisangani, går det vel enda 3-4 måneder. Klarer de seg så lenge før de blir syke igjen?  Da skal de være heldige! Kan de regne med medisinsk hjelp? Sist ble legen arrestert,og de norske legene slapp ikke inn. Argumentet var at de ville forgifte dem.
 
Det var meningen de skulle overføres til Kinshasa, det har ikke skjedd. Jeg tror det er fordi regjeringen ikke kontrollerer Kisangani. Kisangani kontrolleres antagelig av en lokal junta. Hvor stor innflytelse Kinshasa har på den er usikkert.
 
Hvis ikke UD setter inn en kraftig offensiv for å få dem ut like etter at høyesterettsdommen kommer, tror jeg ikke de kommer ut i live. Tida arbeider imot dem og situasjonen blir bare verre og verre.
 
Jeg tror de fleste nordmenn nå har forstått hva som skjer. Til de få som ikke har det vil jeg si : "Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv".
 
Knut Moland, 16. mars 2010

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk