Free French and Moland!

Knut Molands Blog

Tiden går

Tiden går i Kongosaken. Lovnadene er mange. Ordre skal være gitt for overføring. Det ble hevdet at det var mangel på penger til biletter som lot vente på seg om dette er riktig vet vi ikke. Ministerråd Elida Endresen er vistnok i Kinshasa denne helgen for å prøve å finne ut hva det står på nå.
Det hele virker uforståelig. Utenriksministeren har lovet overføring,viseutenriksministeren,vistnok justisministeren og saken skal være klarert med forsvarministeren og forsvarssjefen. Presidenten skal være positiv til å avslutte saken. Guvernøren som protesterte skal ha gitt seg. Hvem kan da holde igjen ? Noen må det være,bare inneffektivitet kan det vel ikke være. Hvem har så mye makt i tilfelle at de kan til de grader trenere en regjerings avgjørelse ? Hvem vet,vi vet iallefall at en ikke bør bli overrasket over noe som helst i denne saken.
 
Vi føler at UD er skikkelig på ballen,og står på for å løse saken. Gi opp kan man ikke. Det ville være det samme som en effektuering av dødsdommene. Denne ventingen sliter på oss i familiene,men må være mye verre for de to som sitter i varmen og elendigheten der nede.
 
Jeg fikk akurat noen hyggelige støttemailer,takker for det,og er glad for all støtte vi får.
 
Jeg tror det er all grunn til å være oppmerksom på at det er blitt mye farligere å være nordmann i korrupte land enn før. Verden har fått med seg at Norge er rikt,og  tror da alle nordmenn er rike,og da kan de prøve seg. I dag ble en nordmann og hans filippinske kjæreste arrestert for et mord i Cebu på Filippinene.Ut fra det som er skrevet har de neppe noe med saken å gjøre,men det er farlig ,Filippinsk politi er bunnkorrupt og elendig betalt,og kan derfor se penger. Nylig ble en tysker i Manilla presset av 5 filippinske politimenn til å kjøpe hver sin laptop til dem,ellers ville de hevde han var tatt med et stort beslag narkotika. De ble avslørt og er nå suspendert og under tiltale.Det er desverre slik at bare noen få land i verden er rike,de aller fleste er fattige. Politi og militære i fattige land er elendig betalt som regel,men har flotte uniformer.Da er det lett å  ønske at økonomien står i mer rimelig forhold til uniformen,og da er det å sette opp en utlending fra et rikt land fristende. Så åpenlys grådighet som i Kongosaken,er vel sjelden,men det er all grunn til forsiktighet i fattige og korrupte land.
 
Vi får nå håpe diplomatene finner ut hva det står på nå,og at saken snart får en løsning.
 
Knut Moland, 13. februar 2010

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk