Free French and Moland!

Knut Molands Blog

Nye løgner fra Kisangani

Monusco, FNs avdeling i Kisangani har sendt en rapport til UD om hendelsen i fengselet,der deres folk var med og ranet guttene på cella.
Tenk de hadde ikke gjort noe galt i det hele tatt. alt var korrekt ! Pengene som ble frastjålet guttene var satt inn på en konto,og ingenting ble nevnt om de øvrige tyveriene,eller truslene om "disiplinering",rasistisk trakkasering osv. Hvem tror de de lurer ? Ikke oss iallefall,og helt sikkert ikke UD.
 
Pengene og det andre som ble stjålet kommer selvfølgelig ingen til å se igjen. Egentlig er det fantastisk det som er skjedd. Her betaler Norge 17% av FNs utgifter i Kongo,og så tillater FN offiserer seg grove overgrep mot norske borgere,for deretter å benekte fakta. Det er selvsagt organisasjonen FN totalt uverdig. Vi regner med at Monusco i Kisangani vil få en advarsel om at skjer lignende igjen vil Norge kreve uavhengig gransking og konsekvenser for overgriperne. Med Norges sterke bidrag til FN,kan Norge selvsagt sette makt bak dette kravet,det bør Monusco kanskje forstå !
 
Justisministeren løy jo til Norges ambassadør. Han skulle til Kisangani og hente dem til Kinshasa. Det skjedde jo ikke,og kongoleserne fornærmer norske myndigeher på det groveste både med å ikke besvare diplomatiske noter,og det som verre er. De holder altså 2 nordmenn dødsdømt for spionasje til fordel for Norge,dømt på et totalt sviktende grunnlag. En dom alle vet er et justismord. Bevisene for drap og "kriminelle forbund",var på samme nivå som bevisene for spionasje. Det har vært en gisselsak fra dag 1. Det tror jeg etterhvert alle begynner å forstå.
 
Penger styrer alt. Tidligere kom en av de offiserene som arresterte dem inn i fengselet,nå sitter en av dommerne i en av "rettsakene" mot dem der,en major. Disse kjøper seg fort ut. Alle vet de har ikke mange penger,så det skal ikke mange dollar til. Når det gjelder de norske,så vet alle at Norge er et rikt land,og da fantaserer man om millioner og milliarder. Jeg tror de har forstått at guttenes familier ikke har millionene de ønsker seg,men de vet den Norske stat har penger. Det finner man ut med noen få trykk på Google. Det som er utrolig,er at de tror at de kan få svære bidrag fra Norge,og samtidig presse Norge for penger !
 
Så vidt jeg vet fikk Kongo i 2010 ca 240 millioner NOK,Norge dekker så vidt jeg vet ca 17 % av FNs utgifter i Kongo,og regnskogsfondet skal inn med 500 millioner. Den samme staten som mottar disse pengene prøver altså å presse Norge for penger ved hjelp av gisler ! Dette samtidig som de behandler norske ambassadører med forakt ved at de lyver for dem,og Norge med forakt ved at de ignorer diplomatiske noter,noe som skal være uhørt i diplomatisk sammenheng. Er dette virkelig noe noen nasjon med respekt for seg selv kan finne seg i !
 
Jeg tror desverre at ingen løsning kommer i denne saken før kongoleserne forstår at hvis ikke de løser denne saken,vil det få økonomiske konsekvenser for dem. Det er nok det eneste språket de forstår.
 
 
 
Knut Moland, 7. juli 2011

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk