Free French and Moland!

Knut Molands Blog

Nye lovnader om overføring til Kinshasa

Utenriksminister Støre har på FN toppmøtet i New York hatt et nytt møte med Kongos utenriksminister. Denne lover snarlig overføring til Kinshasa så vidt jeg kan forstå.
Støre hadde jo også et møte med ham i New York ifjor,da forsto jeg det samme,uten at noe har skjedd i det hele tatt. Nå hevder utenriksministeren fra Kongo at "rømningsforsøket" har forsinket prosessen ! Ja det var litt av et rømningsforsøk ! Sludder og vrøvl selvsagt,både "rømningsforsøket",og at det skulle "ha forsinket prosessen" . Hva slags prosess har det egentlig vært ? Ingen i det hele tatt så vidt jeg kan skjønne. Hvor komplisert kan det egentlig være å overføre 2 mann fra et fengsel til et annet. Det gjøres vel hele tiden i alle land.
Selvsagt kan ikke Støre etter slik samtale gjøre annet enn å referere det Kongos utenriksminister har sagt. Selvsagt er det bedre med en lovnad enn ingenting,så vi får jo håpe noe kan skje,men det er ikke lett å være sterk i troen etter alle brudd på lovnader som er kommet. Vi har lurt på om det kan stå på penger til flybilett osv.men ifølge UD skal det ikke være det. Så hva det står på når alle lover,er ikke godt å si. Mest sannsynlig er det noen som håper på penger i egen lomme,selv om de ikke får det,så er jo alt håp om det ute hvis de reiser. Derfor treneres det hele tiden,det tror nå jeg.
 
Avisene skriver nå igjen nesten konsekvent"de drapsdømte nordmennene". Det er riktig det hvis en kan kalle surret og vrøvlet i Kisangani for rettsaker,men det som ikke skrives er at DE ER OGSÅ DØMT TIL DØDEN FOR SPIONASJE TIL FORDEL FOR NORGE.  T il overmål utsendt av kong Harald,og som medlemmer av den hemmelige organisasjonen H.M.Kongens Garde.  Det er det som gjør denne saken helt spesiell i norsk sammenheng,og ulik andre saker der nordmenn er arrestert i utlandet.
Kjære journalister,prøv å få med dere dette ! Dette er unikt i norsk etterkrigshistorie at nordmenn er dødsdømt for  spionaje til fordel for Norge. Les dommene ! De ligger her på Freefrench and Moland.
 
Ettersom snaut noen i Norge tror de er norske spioner,bør det vel ringe noen bjeller når det gjeder dommene for drap også. Bevisene var på akurat samme nivå !
Tull og rør fra ende til annen.
 
Hvis noe skjer snart,som vi får håpe,greitt,da kan en kanskje komme videre. Hvis ingenting skjer nå heller,som en kan frykte,så må det mer diplomatisk press til.
 
Så vidt jeg vet skal flere hundre millioner til Kongo av regnskogsfondet,man kan f.eks. si at vi forhandler ikke om dette før denne saken er løst. Hvordan kan en nasjon forhandle og gi svære bidrag til en annen nasjon som holder ens borgere dødsdømt for spionasje ?  Det er ikke logisk,og det er ikke forsvarlig på noen som helst måte.
 
Nå får vi som sagt se om noe skjer,hvis ikke må Kongoleserne forstå at det vil koste dem noe å fortsette dette narrespillet som de har drevet nå i lang tid.  Det er det eneste språket de forstår. Jeg er ikke diplomat,men så mye vet jeg om diplomati,at det er å forhandle og gi og ta akurat som i andre forhandlinger hva det nå gjelder.
 
Egentlig er dette en liten fillesak i forhold til de store saker,som f.eks.konflikten i midtøsten. Jeg har tro på at vår utenriksminister og ambassadører kan løse denne saken snart. For å si det slik: hvis en ikke kan klare å løse en slik liten sak,der en gir samme nasjon som en forhandler med hundrevis av millioner i året,hvilke håp skal en da ha om å løse de store konflikter i verden ?
 
Knut Moland, 22. september 2011

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk