Free French and Moland!

Knut Molands Blog

3 år

Nå er det gått 3 år siden hendelsene i jungelen i Kongo der Tjostolv og Joshua ble beskyldt for drap og spionasje og bl.a "kriminelle forbund".  I Maidagene for 3 år siden var de nær døden en rekke ganger,og havnet til slutt i et garasjelignende fengsel i Kisangani.

Den ondskap de har opplevd senere er uten sidestykke. 3 "rettsaker" der ville beskyldninger ble kastet fram,et krav mot Norge på 500 mlliarder dollar,omtrent hele oljefondet. Mishandling av Tjostolv,da han ble dratt frem i "retten" i dyp psykose av hjernemalaria. Overgrepene er endeløse. "Rettsakene" fra helvete ble direkte overført på TV,og mange i Norge fikk nok et sjokk over det som foregikk. Pressen var full av saken i månedsvis.
De ble dømt til døden i bøtter og spann,og med svære pengekrav mot Norge for spionasje.


Undertegnede var aldri i tvil om hva som hadde skjedd. Overfallet var planlagt og utført av militære kjeltringer. Da ranet skar seg gikk det som det gikk,en hadde to hvite fanger som en kunne utnytte for det det var verd.
Den rasisme og grådighet de har opplevd er helt vanvittig. Etter et fangeopprør i Kisangani ble de endelig overført til Kinshasa,vi trodde jo på en utlevering til Norge  da,men nei. De fikk bare enda verre forhold. Også der overlevde de et fangeopprør,og sitter i en trang celle med 5 lokale,som prøver å stjele det lille de har døgnet rundt.De får bare ringe ytterst sjelden,og da bare helt kort. De lever under helt forferdelige forhold.

UD har prøvd å forhandle med Kongolesiske myndigheter,og ambassadører har besøkt Kongo mange ganger,så langt uten resultat. Utenriksminister Støre forsikret oss nylig at UD er veldig på saken,og Høybråten stillte spørsmål om saken til Stoltenberg i stortingets spørretime. Stoltenberg har da skrevet et brev til President Kabila,men vi er ikke kjent med at det er kommet noe svar på dette brevet til nå. Vi vet det skal forhandles igjen,men er blitt vant til skuffelser. Vi må bare tro de får gjennomslag til slutt.

Vi opprettet kontoer for hjelp til mat og medisiner til dem,og det har vært til stor hjelp. Hjertelig takk til dere som har hjulpet dem ! Desverre er det jo slik at når saken forsvinner fra media,så går jo saken i glemmeboka for mange,og nå kommer svært lite inn på kontoene,så det er etterhvert en stor økonomisk belastning på familiene også. Fra UD får de 100 USD hver i måneden,det er ikke i nærheten av nok til å holde liv i dem. Vi har sendt brev til UD om å øke dette,særlig sett i lys av at de sitter der som norske spioner. Vi har ikke fått svar på dette enda.

Vi må bare tro at UD får til en løsning etterhvert,nå har de jo også en sak i Sudan der en fra Norsk Folkehjelp er fengslet,han er visst også mistenkt for spionasje.

Familiene kjemper en kamp for våre sønner som vi utmerket godt vet ikke er hverken drapsmenn eller spioner,men tvertimot ofre for kriminelle elementer i et kaotisk og lovløst land. Den kampen gir vi aldri opp så lenge det er liv i dem. Vi håper og tror det samme gjelder UD og alle våre venner og alle som har støttet oss.

Knut Moland, 3. mai 2012

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk