Free French and Moland!

Knut Molands Blog

Kongoskandalen

Kongosaken har helt klart mer og mer utviklet seg til å bli en skandale. Selv kongolesiske politikere sier nå at saken var en blanding av politikk og juss.Det er selvfølgelig riktig,og blandingen av politikk og juss var omtrent 90% politikk,og 10% juss. Jussen i "rettsakene" var så amatørmessig at det var nesten rørende. Hatet mot hvite ble skreket ut  ! Det var stygt å se på,som rasisme alltid er,uansett hvem den blir rettet mot.
 
"Rettsakene" ble jo direktesendt på TV i Norge,der svært mange nordmenn fulgte med på saken. Det bidro nok ikke til økt respekt for kongolesisk lov og rett for å si det mildt. Det voldsomme hatet mot hvite er litt vanskelig å forstå. Selvsagt oppførte de hvite seg ikke bra da de styrte Kongo,men det er 60 år siden. Nesten ingen nålevende kongolesere kan huske det. Det skal ha blitt drept mellom 6 og 8 millioner i krigene de siste år i Kongo. Hvem har drept dem ? Iallefall ikke hvite,de har drept hverandre,forskjellige grupperinger fra Kongo og nabolandene. Jeg tror mye av hatet ligger på det at de tror alle hvite er rike,og at det er urettferdig,og at det må en benytte seg av alt en kan. Det gikk jo også fram av de enorme pengeønskene de hadde. UD var tilstede under "rettsakene",og vet utmerket godt hva som skjedde i detalj.
 
Det var selvsagt ingen i "rettsakene" som var opptatt av skyld eller ikke skyld. De var opptatt av penger,og helt andre motiver enn det en skal i en rettsak. Som UD selvfølgelig også utmerket godt vet, da de var tilstede.
 
Nå har de sittet der i over tre og et halvt år med en rekke dødsdommer hver, samt et enormt pengekrav mot Norge,uten at UD har fått til noe som helst. Det er en SKANDALE hvis det noensinne har vært en !
 
I den situasjonen der 2 nordmenn sitter som dødsdømte spioner til fordel for Norge,presterer UD å ettergi statsgjelden til Kongo uten å kreve dem fri. KJEMPESKANDALE ! Så bevilger staten 500 milloner til regnskogsfondet,samt over 200 millioner årlig  i bistand,UTEN å kreve de spiondømte ut. Som Strøksnes,som skrev bok om dem,nylig skrev i en artikkel i Bergens Tidende:" Kongoleserne må jo tro at Norge ikke ønsker dem ut !" Kanskje det har vært uhyggelig nær sannheten. Jonas Gahr Støre som i noen kretser var geniforklart fikk ikke til noe som helst på over tre år med de resurser han hadde til rådighet,og med de svære beløp som gikk til Kongo i perioden. Er det noe som skurrer ?
 
Nå har vi fått ny utenriksminister,og Barth Eide sier han er veldig på saken. Vi får håpe han får til noe,og det snart. UD er nå under kraftig press,det kan det ikke være tvil om,nå også fra stortinget,og i økende grad fra pressen. I en sak som dette burde press være unødvendig,saken burde ha blitt løst raskt. Det kan da vel ikke være slik at vi skal ha et UD som kun skal hjelpe andre i verden den vide,men ikke norske som
på toppen av det hele er dødsdømte som Norske spioner.
 
Vi får tro Barth Eide får til noe. Som Stortingsrepresentant Svein Harberg igår uttalte til Sørlandssendinga.:"De må reise ned fra toppnivå,og gjøre det klart at dette må det bli slutt på,og få dem med seg hjem"
Det er selvfølgelig helt riktig. De må ikke vente på invitasjon,den kommer ikke. De må bare gi beskjed,nå kommer vi ! Hadde de gjort det,reist ned og fått dem med seg hjem,hadde det vært en diplomatisk triumf,og det kan vel UD snart trenge !
 
Knut Moland, 15. november 2012

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk