Free French and Moland!

Knut Molands Blog

Amnesty hjelper verden fremover

Dette var overskriften på Per A.Haakstads kronikk  i Agderposten 24 Oktober. Amnesty Internasjonalt er en meget viktig organisasjon som gjør et viktig arbeid ingen tvil om det. Når det gjelder Amnesty Norge og Amnestys leder Jon Peder Egenæs er jeg meget kritisk.
 
Kongosaken er vel den sak hvor nordmenn flest fikk se ved selvsyn direkte på TV hva et brutalt og korrupt regime kan finne på. I Kongosaken var motivet penger,de ville jo ha milliarder av dollar,samtidig som de fikk vist sitt hat mot hvite. Moland og French ble utsatt for en meget brutal behandling med tortur,mishandling og pengeutpressing. De ble dømt til en rekke dødstraffer i en rekke "rettsaker"som var den fullstendige farse. 18 August 2013 døde Moland i fengselet. Det var selvfølgelig mord. Ikke begått av French,men av de kongolesiske militære.
Han var drevet dit intet menneske kan klare. Kjeltringene fant da på dømme French for mordet. Kripos var der nede,og Kripos uttalte at dette var et justismord ! Dette er noe Kripos aldri gjør,men dette var så grovt at de gjorde et unntak.  French fikk livstid på toppen av alle sine dødsdommer.  Han sitter nå på en celle i Kinshasa med 9 andre,og ser visst aldri dagens lys.  Hans mor har nå i et år oppholdt seg i Kinshasa,og er på daglige besøk med mat og vann til ham. Hun gjør en enorm innsats,og uten henne dør han fort. Han er syk,og ingen lege tør gå inn i fengselet. De har arrestert flere leger før.
 
Det er hevet over tvil at ingen nordmenn etter krigen har opplevd maken til mishandling som Moland og French.
 
Hvor var Amnesty Norge i forhold til dette ? De har glimret med sitt totale fravær ! I begynnelsen av saken sendte vi en rekke mailer til Amnesty Norge og ba dem engasjere seg. Amnesty Norge fant det ikke forgodt å besvare mailene ! Til slutt presset NRK Sørlandet Amnesty Norges leder John Peder Egenæs til et svar. Han uttalte da at det satt så mange i Kongolesiske fengseler at de kunne ikke engasjere seg for de to norske !  Slå den !  Etter undertegnedes mening er en slik uttalelse fra Amnesty Norge en skandale.
 
Amnesty Norges Arendalsgruppe har vi heller ikke hørt noe til.  Faktisk visste jeg ikke den eksisterte før innlegget til Haakstad nå !
Haakstad tar i kronikken ære for en rekke fremganger i verden. Det er vel å ta hardt i Haakstad ? I Kongosaken sitter i allefall Amnesty Norge igjen med vanære. 
 
Haakstad oppfordrer til å sende personlige brev til Abdullhaji al Khavaja og Nabeel Rajab i Bahrein med  teksten: You are not forgotten osv.
Hva med brev til Joshua French Ndolo Prison Kinshasa DRC Kongo ? Jeg er ikke kjent med at han har fått et eneste brev fra Amnesty i det hele tatt.
 
Medlemmer av Amnesty Norge og Amnesty Arendal: krev Jon Peder Egenæs avgang. Han er ikke verdig å lede Amnesty Norge !
 
Det er ikke for sent å støtte Joshua French. Han kjemper for sitt liv.   Det blir demonstrasjon fra Oslo S til stortinget med apeller 15 November kl 1400. Det er jo rart i en sånn demonstrasjon å se Amnesty Norge helt fraværende.
 
Knut Moland, 24. Oktober 2014

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk