Free French and Moland!

Knut Molands Blog

Den totale korrupsjon

Kongo er verdens mest korrupte land. Av og til nr.1 av og til nr.2 på listene over verdens mest korrupte land. Korrupsjonen er selve det bærende element i statsdannelsen. Mange statsansatte,både militære og andre får ikke lønn på åresvis. De må naturligvis bruke alle midler for å livnære seg. Helt på bunn er det snakk om småbeløp,men på topp er det enorme beløp. I Kongo er det mye mineralutvinning bl.a.av diamanter og sjeldne mineraler. Ingen tror dette kommer folket til gode. Enorme beløp forsvinner i korrupsjon. Hvem som får tak i det meste,er jo ikke vanskelig å regne ut. Hvor blir pengene av ? I Kongo kan de jo ikke bli,der er ingen sikre banker,og i tilfelle et statskupp,ville jo pengene bli tatt. Pengene blir selvfølgelig sendt ut av landet til forskjellige steder der bankene regnes sikre.

 

Vi vet at forsvarsadvokat Kikambe,som fikk flere hundre tusen av fri rettshjelp,investerte pengene i Syd Afrika. En herre ved navn Kibasomba,som har fått mye penger ut av Kongosaken vet vi gjorde det samme. Desverre sendte han sønnen sin dit for å studere,og der ble sønnen drept i en bilulykke,så de pengene ble nok ikke til glede. Min mor sa at "noen ganger går der en nemesis gjennom livet." Jeg ville bli mye overrasket om ikke millioner og milliarder av penger hentet inn på korrupsjon,befinner seg i Sør Afrika. Hva om norske og britiske myndigheter forteller kongolesiske myndigheter at de vil begynne å undersøke dette både i Syd Afrika og andre land,og eventuellt fryse pengene ? Lignenede ting har vært gjort før. Kanskje kongolesiske myndigheter da blir lettere å forhandle med ?

Løsningen på Kongosaken ligger i at kongolesiske myndigheter forstår at hvis ikke saken blir ferdig,vil det koste dem noe. Ser på internett at da Yassir Arafat døde var han god for minst 200 millioner dollar. Noen tror mye mer. Det var nå vel ikke penger han hadde arbeidet for ! Heller ikke drev han forretninger som skulle tilsi slike summer. Det var selvfølgelig penger han stjal fra sitt eget fattige folk. Enka lever visst idag i enorm luksus i Paris. Med alle de pengene Norge har sendt dit,er det vel rimelig å tro at utallige norske skattemillioner havnet der. Kongo er enda verre enn dette. Hvis noen tror at ikke mye eller det meste av regnskogspengene vil havne på utenlandske bankkontoer så er de naive. Der er ingen som helst mulighet for å hindre dette i Kongo.

Personlig er jeg overbevist om at store deler av bidragspengene går samme veien ,som kickback,eller avgifter,skatt eller hva de kaller det. Dette i tillegg til penger ut til alle de lokale myndighetspersoner,militære og kjeltringer. Kongo er et land så lovløst,at det ville vesten er rene barnehagen i sammenligning. Hver gang norske myndigheter snakker med kongolesiske får de nye svar. Så var det positivt,så negativt osv. En må kansje skjønne at slikt er vas. En må ha noe å presse med,og en må ikke dele ut uten å kreve noe. Det mest fantastiske i hele denne saken,er at Norge etterga 43 millioner i statsgjeld,uten å kreve 2 norske "spioner" fri. Det er bare ikke til å tro. Er det rart kongoleserne tror Norge ikke ønsker dem ut ?

Knut Moland, 6. Desember 2012

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk