Free French and Moland!

Knut Molands Blog

Merci President Hollande!

I pressen idag får vi opplyst at Frankrikes president Hollande tok opp saken under sitt besøk i Kongo,og fikk foranlediget at guttene fikk egen celle. Det skal president Hollande ha takk for. Egen celle er viktig i forhold til mulighet for overlevelse,ved at faren for smitte blir redusert,og at de får sove mer uforstyrret.
 
 
Dette var nytt for meg ! Vi fikk beskjed den 21 Oktober fra UD om at de nå skulle få egen celle. Ingenting var nevnt om at det var President Hollande som hadde foranlediget dette. Jeg trodde derfor at det var UD som endelig hadde fått ordnet dette. Det ser altså ut til at ikke engang det har UD fått til ,det måtte andre til !
 
 
Siste melding jeg har fått fra UD var 20 Desember om at de tok juleferie. Det er snart 3 uker siden , å si at de jobber på spreng for å løse saken,er vel en overdrivelse. Det var imidletid ingen overraskelse,de har gjort det samme alle julene før,og i sommerferien er de vekk i månedsvis,uansett hva som skjer ser det ut til. De henviser til den britiske ambassade,der har de andre måter å løse ferier på ser det ut til.
 
 
For meg ser det ut til at UD er en organisasjon som sårt trenger en gjennomgang. Den arroganse og de prioriteringer vi har opplevd fra dem er ikke til å tro. Nå har de altså i denne saken surret i snart 4 år.
I en sak der 2 nordmenn er dødsdømt for spionasje og Norge er av kongolesisk miltær høyesterett dømt til å betale 60 millioner USD. De har pøset inn over 1 milliard kroner til Kongo i perioden,pluss ettergitt statsgjelden,uten å ha fått til noe som helst. President Kabila har ikke engang giddet å besvare brev fra statsminister Stoltenberg på snart 9 måneder,uten at Norge reagerer. Det er ikke til å tro !
 
Kongoleserne har selvfølgelig forlengst forstått at disse stakkarene fra Norge kan vi behandle akkurat som vi vil,de er ikke i stand til annet enn prat.Pengene kommer uansett !
 
 
UD med alle sine milliarder kan ikke engang holde liv i guttene økonomisk,det må familiene og venner gjøre. Ansvaret for guttene påligger Kongo sier UD. Jo takk,dette er et regime ansvarlig for millioner av voldtekter og drap. Da kan en snakke om ansvar !
 
Nå får vi se om den nye utenriksminister Barth Eide er villig til å ta grep for å få avsluttet denne skandalen. Hvis ikke må det en ny regjering til,eller en løsning av f.eks.britiske myndigheter.
 
 
Knut Moland, 5. Januar 2013

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk