Free French and Moland!

Knut Molands Blog

Amnesty Norge


Amnesty Norge blir i dag omtalt i Nettavisen,der de i kritiske ordlag uttaler seg om dødstraff i USA. Fagansvarlig for dødstraff Helle Biørnstad(det må være Norges mest tåpelige tittel) uttaler seg kritisk til dødsstraff i USA. Dette kommer i et noe merkelig lys når vi vet at Amnesty Norge ikke har protestert i det hele tatt til Kongo eller til norske myndigheter på 2 nordmenn som sitter med en rekke dødsdommer i Kongo ! Her er noe som skurrer,ikke bare skurrer ,det skrangler og lukter vondt !
 
NRK Sørlandet prøvde å ta saken opp med lederen i Amnesty Norge John Peder Engenes. Da de endelig kom i kontakt med han,opplyste han at de kunne ikke engasjere seg for 2 nordmenn dødsdømt i Kongo,fordi det satt så mange andre dødsdømte i fengsel i Afrika,slå den !
 
Det er ikke vanskelig å være enig i at USA omgående må kutte ut dødsstraff. Når det er sagt,så er det vel klart for de fleste at USA har et politi og rettsvesen som er oppegående. De har politi som foretar etterforskning med moderne metoder og et rettsvesen som fungerer sikkert like godt som i Norge. Utvilsomt er noen blitt uskyldig dømt,slik er det også i Norge,men  de dømmer ikke folk til døden for å tjene penger på det slik som i Kongo !
 
Hvorfor i all verden har ikke Amnesty Norge engasjert seg i Kongosaken. Det tror jeg det kan være bare et svar på  John Peder Engenes politiske ståsted. Det er en skandale,intet mindre ! Det er så mye mer politisk korrekt å kritisere USA.
 
Amnesty Internasjonal,som vel Amnesty Norge skal være en del av har jo en utmerket agenda: Kamp mot urettferdighet og dødstraff. I Kongosaken står
John Peder Engenes og Amnesty Norge til styk ! Kampen mot urettferdighet og dødstraff er underordnet egne politiske hensyn. Fagansvarlig for dødsstraff
Helle Biørnstad har vi heller ikke hørt noe til i det hele tatt ! kanskje noen i pressen skulle ta en telefon dit ? Alle de 100 000 nordmenn som betaler til Amnesty Norge må vel ha et krav på å få vite hva de driver på med.
 
Knut Moland, 16. februar 2013

Powered  by Bayens ICT

© Beskyttet av Lov om Åndsverk