Free French and Moland!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Mathilde har vært på besøk hos Tjostolv og Joshua.

Print PDF
There are no translations available.

I dag har Mathilde vært på et to og en halv times besøk hos Tjostolv og Joshua i fengslet.

Det ble den store godtedagen med potetgull og annet lørdagsgodt. De oppholdt seg for det meste i Joshuas celle hvor Tjostolv er på dagtid. Her har de to plaststoler og et bord og tingene sine. Slik jeg har forstått det deler Tjostolv en celle med fem/seks andre fanger om natta. De kjenner seg trygge nå med sine medfanger med mindre det komme en gruppe nye fanger på en gang som lett forrykker balansen i fengslet. Mens Mathilde var hos Gutta kom både oberst Wavara, aktor og advokat Kibambe på besøk for å ta Tjostolvs mor i øyesyn! Tjostolv spiste en god frokost i dag og snakket fornuftig i følge Mathilde. Tjostolv ble gitt mye medikamenter på sykehuset, men de kommer nå gradvis ut av kroppen etter at han kom tilbake til fengslet og ikke tvinges til å ta mer medisiner.

I følge en av nett-avisene har Joshua fremdeles både tyfoid og malaria i kroppen. Joshua har jo ikke vært bra over tid og ikke fått tillatelse til å ha legebesøk. Men vi håper at den norske legen kan få lov til å hjelpe ham. Vi har ikke fått snakket med ham på noen dager. Mathilde fikk ikke snakket så lenge med Joshua helt alene, men han fikk hvert fall overlevert en del saker fra oss. Det meste faktisk førstehjelpsutstyr til ”klinikken” i akkurat denne pakken.
Mathilde sa at begge er optimister.

Da Mathilde skulle besøke Tjostolv igjen senere på dagen ble hun stoppet av oberst Samwaka, til tross for at hun har viseguvenørens tillatelse til å besøk Tjostolv.

Mathilde hadde også planer om å besøke enken for å vise sin sympati – det får vi sikkert høre mer om senere.

Til dere som har gitt gaver til støttekontoen ”Fanger hjelper Fanger”:

Rune Edvardsen har vært i det store Osio-fengslet i dag med matvarer til fangene. Disse matvarene har han kunnet kjøpe for penger som er kommet inn fra dere givere. TAKK!

Osio-fengslet er svært beryktet og ligger på den andre siden av Kongofloden. Her er det hundreder av fanger som har påført andre mye lidelser men som selv også lider mye. Det finnes også uskyldige i fengslene. Nå får vi håpe at alt går bra med matvareleveringen til Sentralfengslet og andre fengsler i dagene som kommer.
Last Updated on Wednesday, 18 November 2009 19:27  

Støttekonto

Støttekonto Joshua
(Landkreditt bank) 

Støttekonto Tjostolv
(Vegårshei Sparebank) 

Støttekonto "Fanger hjelper Fanger"
(Kvinesdal Sparebank) 


Web Statistikk

Hva Skjer?

TV2 lørdag 28 november kl 13.00
Reprise: TV2 viser en dokumentar om guttene i Kongo Kl. 13.00

NRK1 lørdag 28 november kl 22.30
Kari Hilde og Mathilde kommer på "Viggo på Lørdag" 

Powered  by Bayens ICT

©  Protected by copyright laws in Norway