Free French and Moland!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Fredag kveld

Print PDF
There are no translations available.

Det er fredag kveld. Nok en spennende dag i retten er over. Det ble folksomt på flyplassen i Kisangani også. Rune Edvardsen, Mathilde Moland, den norske legen Erlid, og drøsser av journalister ankom jungelbyen. Adv. Kibambe kom også, og i følge et bilde i et av mediene ble gjensynet mellom ham og de to nordmennene riktig så hjertelig. I går ble det bestemt at Tjostolv og Joshua skal ha hver sin advokat fordi Tjostolv sier mye i sin syke helsetilstand som er ødeleggende for saken deres. Mathilde skulle få se sin sønn klokken tre i ettermiddag. Akkurat slik gikk det ikke, men tilslutt fikk hun møte Tjostolv litt senere på dagen. Noe privat møte mellom de to i fangegården ble det ikke, men godt og spesielt var det likevel. Det er godt for oss Frenchfamilien å vite at hun er der også.
Den britiske visekonsulen returnerte til Kinshasa i dag. Vi har fått beskjed om at representanten fra UD blir frem til mandag 23. november. Da avløses hun av en annen representant. Rettssaken fortsetter torsdag neste uke. Kultursenteret hvor rettssaken føres er leid ut til andre formål i noen dager. Regner da med at den britiske visekonsulen er på plass igjen.

Arild Øyen, diplomat fra Norge, hadde i går flere møter på høyt nivå med myndigheter i Kinshasa i følge informasjon fra UD. Han har tatt opp spørsmål som vedrører de to nordmennenes sikkerhet, rettssikkerhet og andre grunnleggende rettigheter som legehjelp. Igjen har han blitt forsikret om at man ikke vil effektuere dødsstraff.

For øvrig blir sikkerhetssituasjonen i den østre delen av Kongo stadig vanskeligere, særlig i et område som heter Kivu. Men dette gjelder fremdeles ikke området Kisangani ligger i. Men situasjonen kan forverres og hjelpes ikke av Tjostolvs uttalelser i retten.

Det har vært en del problemer for Joshua å få lege og medisiner i de to siste sykdomsperiodene hans. Visstnok blir rutinen nå slik at adv. Likwela (som hittil har representert begge to i ankesaken) må sende skriftlig anmodning til domstolen. Så vil domstolen be en lege fra sykehuset om å avlegge besøk hos Joshua. Dette kan jo ta tid, og ved noen sykdommer som akutt diarre og malaria bør man jo få legetilsyn med en gang. UD-representanten har bedt adv. Likwela sende en slik anmodning på vegne av Joshua til retten.

Hvordan det blir nå når Tjostolv er tilbake til fengslet vet jeg ikke. Vil domstolen godta at den lokale advokaten Likwela som nå er bare Joshuas advokat kan sende en skriftlig anmodning til domstolen for Tjostolv også ved eventuelle behov? Eller må adv. Kibambe som normalt ikke bor i Kisangani gjøre det?
Last Updated on Monday, 16 November 2009 20:03  

Støttekonto

Støttekonto Joshua
(Landkreditt bank) 

Støttekonto Tjostolv
(Vegårshei Sparebank) 

Støttekonto "Fanger hjelper Fanger"
(Kvinesdal Sparebank) 


Web Statistikk

Hva Skjer?

 

ONSDAG 16. DESEMBER:
Støttekonsert for
Tjostolv, Joshua
og familiene
Tvedestrand kirke kl 19:00

 


 


Powered  by Bayens ICT

©  Protected by copyright laws in Norway