Free French and Moland!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Overgrep i Kisangani

Print PDF
There are no translations available.

Dette har vært nok en skammens dag i det kongolesiske rettssystemet.

I den tilstanden Tjostolv er kan han tilstå og skrive hva som helst. Vi vet enda ikke hvem som arrangerte det berømmelige møtet mellom Tjostolv og enken og hennes familie. Han har blitt overmedisinert, tvangsmedisinert og sinnsstemningen er meget labil. Det sier en del om rettssystemet i Kongo når kongolesiske myndigheter og etterforsker Wavara går frem på denne måten. Førstepresidenten blant dommerne mente at Tjostolv kunne trenge å komme med en ”terapeutisk” innrømmelse. Hva slags tull er dette? Å utnytte et sykt menneske på denne måten er helt uakseptabelt. Tjostolv har i telefonsamtale med både adv. Furuholmen og Rune Edvardsen gjort det helt klart at han bare ville fortelle enken hvor lei seg han er på hennes vegne, og at han ikke visste hvem som drepte sjåføren.

Advokat Marius Dietrichson som er der ned på vegne av Furuholmen fikk ikke tillatelse til å se Tjostolv før rettssaken begynte i dag. Han måtte stå utenfor rommet og rope og skrike inn til Tjostolv. Nå i kveld har han fått besøkt Tjostolv.
Joshua har vært syk i omtrent en uke uten å få legetilsyn i fengslet. Han er sliten. Elektrisiteten er sporadisk, så han sitter mye i mørket om kvelden.
Jeg så på VG-nett i dag på spørmål om familiene til de to Gutta kan ha kontakt med dem. Svaret var at familiene kan ringe inn til fengslet. Det stemmer ikke. Det er mye som må klaffe for at vi skal få kontakt med gutta. Tjostolv har dog fått en mobil på sykehuset som familien kan ringe inn på. Så ham er det lettere å nå for tiden.
 

Støttekonto

Støttekonto Joshua
(Landkreditt bank) 

Støttekonto Tjostolv
(Vegårshei Sparebank) 

Støttekonto "Fanger hjelper Fanger"
(Kvinesdal Sparebank) 


Web Statistikk

Hva Skjer?

TV2 lørdag 28 november kl 13.00
Reprise: TV2 viser en dokumentar om guttene i Kongo Kl. 13.00

NRK1 lørdag 28 november kl 22.30
Kari Hilde og Mathilde kommer på "Viggo på Lørdag" 

Powered  by Bayens ICT

©  Protected by copyright laws in Norway