Free French and Moland!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Generell informasjon

Print PDF
There are no translations available.

Den britiske visekonsulen i Kinshasa reiser i morgen til Kisangani for å treffe Joshua.

En norsk lege er i Kisangani akkurat nå. Vi har spurt om hun kan se til gutta våre. Dr. Fjær har prøvd å besøke Joshua i fengslet, men ikke fått tilgang til ham i dag. Vi håper hun vil få adgang til begge to. Dr. Fjær hadde anledning til å reise ned nå i påvente av at Rune Edvarsen kommer med en delegasjon til Kisangani 13. november hvis alt går etter planen. Da har han også med et legeteam.

Dr. Fjær skulle besiktige noen klinikker i den østre del av Kongo. Hun kom til Kongo 30. oktober og dro først til Goma for å se på noe arbeid der. Dernest kom hun til Kisangani i går hvor hun bl.a skal se på en øyeklinikk. Hun er visstnok allerede truet med arrestasjon av militæret. I følge den informasjonen jeg har fått i kveld (2. november) så har representanten for de norske myndigheter reist og det blir ingen fra UD i Kisangani for en uke. Da er det jo ekstra viktig at Dr. Fjær er der, og vi håper at hun kan bli i Kisangani frem til Rune Edvardsen kommer med sitt team.

Dette er vi veldig takknemlig for. Det er betryggende å vite at Dr. Fjær er i Kisangani frem til Runes legeteam kommer.


Nytt om Joshua:

Idag fikk jeg litt kontakt med Joshua. Han forteller at han føler seg utslitt. Blant fangene er det mye uro fordi mange er så sultne. Flere forsøker å rømme av den grunnen. Sulten fører til mye vold og uro i fengslet.

I dag fikk Joshua et brev levert av en fange fra en annen fange som ligger for døden. Fangen som ligger for døden tryglet om mat. Josh fikk sendt to bagetter og litt sardiner til ham: (Vi har tidligere sendt ned noen sardinbokser). Josh var veldig berørt av lidelsen til denne døende medfangen og det er vi også. Joshua har i dag behandlet mange på den lille ”klinikken” deres. Men han trenger mer medisinsk tape og bandasjer og rensemiddel for sår. Jeg sendte en e-mail til den britiske ambassaden og spurte om de kunne ta med dette.

I tillegg trengte Joshua batterier. Strømmen er meget sporadisk og det betyr at Josh sitter mye i mørke. For tiden stenges han inne klokken fem om ettermiddagen og kan da ikke gå ut av cella før neste morgen.

Nytt om Tjostolv:

Joshua sa at han har fått brev fra Tjostolv. Tjostolv føler seg bedre, men har liten plass til å bevege seg på. Tjostolv har bedt om å få noen av bøkene vi har sendt ned til dem over til sykehuset.

Last Updated on Sunday, 15 November 2009 19:18  

Støttekonto

Støttekonto Joshua
(Landkreditt bank) 

Støttekonto Tjostolv
(Vegårshei Sparebank) 

Støttekonto "Fanger hjelper Fanger"
(Kvinesdal Sparebank) 


Web Statistikk

Hva Skjer?

TV2 lørdag 28 november kl 13.00
Reprise: TV2 viser en dokumentar om guttene i Kongo Kl. 13.00

NRK1 lørdag 28 november kl 22.30
Kari Hilde og Mathilde kommer på "Viggo på Lørdag" 

Powered  by Bayens ICT

©  Protected by copyright laws in Norway