Free French and Moland!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

UDs rolle.

Print PDF
There are no translations available.

Nytt om Joshua:

Jeg hadde planlagt å bruke kommende uke til å ta opp ulike ting som har stått i media. I stedet for blir det begravelse av Joshuas bestefar som vil stå i fokus. Vår familie prøvde å skjerme Joshuas besteforeldre fra media så mye som mulig. Det lyktes ikke alltid. Det verste var da et par journalister invaderte deres hjem, og slik besteforeldrene opplevde det, også ”truet” dem med at uansett om de ville komme med en kommentar om en viss sak eller ikke, så ville saken bli vist på TV samme kveld. Saken ble vist. Både oppførselen til dette mediet, og det at Joshuas besteforeldre ikke har noe med Kongo å gjøre, er noe vi ønsker å ta opp etter hvert i PFU sammen med andre saker. Kongosaken og den enorme mediadekningen har tatt veldig på Joshuas besteforeldre. Bestefar hadde en del helseproblemer og nærmet seg 90 år, og "Kongosaken" har nok vært med på å svekke ham ytterligere. Men en ting klarte han å gjøre. Han var jo også historiker og forfatter og tidligere drevet med mye innsamling av bakgrunnsstoff om ulike tema. I disse månedene har han samlet og klippet ut alt han kom over i aviser om Kongosaken og samlet det i en mappe for Joshua. Den ligger og venter på ham til han kommer hjem. Som et håndfast og nyttig minne til Joshua om hans bestefar har vi sendt ut to små lommelykter med noen som skulle reise til Kongo. De lå på nattbordet til bestefar. Strømmen kommer og går i fengslet og dermed får Joshua noe godt og nyttig i hende som minne fra en bestefar som ba uavbrutt for ham disse siste månedene. Joshua er bedre av malariaen.

Nytt om Tjostolv:


Tjostolv er fysisk bedre, og slik vi forstår det, også psykisk noe bedre. Han hadde fått beskjed om Joshuas bestefar og ba UD representanten kondolere sin venn. Han har bedt om å få mer frisk luft. Dette får han bare når han får besøk fra representanten fra UD. Han er innforstått med at det kommer leger med spesialkompetanse fra Kinshasa med tid og stunder for å undersøke ham.

Begge har fått besøk av en representant for Røde Kors. Han er stasjonert i Goma, og snakker litt engelsk. Han er i Kisangani med jevne mellomrom, bla.for å følge opp krigsfanger. Han har besøkt Tjostolv og Josh i fengslet tidligere. På dette besøket har han sett til Tjostolv på sykehuset og skulle også prøve å besøke Joshua.
 

Støttekonto

Støttekonto Joshua
(Landkreditt bank) 

Støttekonto Tjostolv
(Vegårshei Sparebank) 

Støttekonto "Fanger hjelper Fanger"
(Kvinesdal Sparebank) 


Web Statistikk

Hva Skjer?

TV2 lørdag 28 november kl 13.00
Reprise: TV2 viser en dokumentar om guttene i Kongo Kl. 13.00

NRK1 lørdag 28 november kl 22.30
Kari Hilde og Mathilde kommer på "Viggo på Lørdag" 

Powered  by Bayens ICT

©  Protected by copyright laws in Norway