Free French and Moland!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Generell informasjon

Print PDF
There are no translations available.

”Drapsvåpenene” er i Norge

Da Furuholmen var i Kisangani fortalte Joshua og Tjostolv ham om at to våpen som de i følge aktoratet skulle ha tatt med inn i Kongo befant seg i Norge. Advokat Furuholmen har arbeidet med denne saken, og det har nettopp stått om det på TV2 nettavis, samt blitt omtalt på TV2-nyhetene. Dette dreier seg om en pistol og en softgun. Det siste våpenet skal i følge aktoratet i Kongo være drapsvåpenet. Disse våpnene har aldri vært i Kongo.

Støttekontoene

Våre hjelpere i Kongo har til rådighet en telefon som sjømannspresten har ordnet med. Denne tar de med seg i fengslet når de er der. Da får Gutta anledning til å ringe ut. Joshua har i dag sendt meg sms om at nå kunne jeg prøve å ringe. Både Joshuas samboer og jeg har fått snakket med ham i dag. Jeg skriver mer om hva vi har snakket om under Nytt om Joshua.

Over 667,000 har besøkt nettsiden vår opptil nå. For et engasjement! Tenk om alle kunne gitt 10 kroner hver til støttekontoen Fanger hjelper Fanger. Da ville vi allerede hatt over 500 000 kroner!

Takk også til alle som har gitt penger på støttekontoene til Gutta. Vi takker alle som har gjort det mulig for oss å klare de økonomiske ekstrabelastningene vi har hatt hittil med ”Kongo-saken”.

I dag står det kr. 17 600 på støttekontoen ”Fanger hjelper Fanger”. Takk til dere som har gitt. Vi oppfordrer media som må har solgt en del ekstra aviser på grunn av ”Kongosaken” til å være med på å gi.

Vi oppfordrer også fanger i Norge til å være med på å hjelpe fanger i Kongo.

Annet

Den britiske representanten kom likevel ikke i dag. Han kommer i morgen eller torsdag i følge det Joshua sa til meg på telefonen. Vi har ikke fått noe nærmere beskjed fra UD om det blir rettssak mot Joshua denne uken eller ikke. Når det gjelder UD ba Furuholmen dem i går også om at de måtte sørge for at de militære ikke tar Tjostolv tilbake til fengslet så lenge han er syk. Det er viktig å være føre var og ha klar beredskap for ulike scenarier.

Våre kongolesiske hjelpere

Før misjonær Bregård reiste fra Kisangani i juni, ordnet han det slik at fire av hans kongolesiske venner overtok de oppgavene han inntil da gjort på vegne av oss familier. Det går på å handle inn mat og annet som trengs, få det til fengslet osv. Nå er de slitne. Det er ikke som her i Norge at man kan gå på et supermarked og handle inn alt man trenger under et tak. Alt tar mye lengre tid der ute. I tillegg til fengselsbesøkene hos Josh nå må de også besøke Tjostolv på sykehuset. Den ene av disse hjelperne har ansvaret for pengekassa vår. De tre andre har spesiell tillatelse fra fengselsmyndighetene til å gå inn i fengslet. Dette koster jo hver gang for vaktene skal ha sitt, men slik er det i Kongo.

Nytt om Tjostolv:

Tjostolv klarte idag å ringe en av sine søstre. Han var hvert fall på beina. Linjen var dårlig, og det ble ikke noe særlig til en samtale, men det var allikevel et positivt livstegn. Vår kontakt i Kisangani sitter på et fly så han kan heller ikke fortelle noe om hvordan ting er.

Mathilde Moland reiser 12. november via Kampala i Uganda til Kisangani.

Nytt om Joshua:

I dag fikk jeg og Joshuas samboer snakket med ham uten for mye forstyrrelser på linjen og avbrudd i samtalene. Det var godt. Han ga beskjed til UD på lørdag at han hadde fått malaria. Legen var der i går. Da vi snakket med ham i dag hadde han fremdeles ikke fått medisiner. Han var slapp. I skrivende stund nå i kveld har vi fått beskjed om at han har fått medisiner.

Joshua fortalte at det ikke har vært strøm i fengslet i noen dager, så han kan ikke høre på BBC om kveldene. Han fortalte også at statsadvokaten som hadde vært tilstede i den første rettssaken hadde besøkt ham på cella. Søndag var det etterforskningsleder Wavara som var der. Denne statsadvokaten virker som om han muligens har snudd litt i noen av sine oppfatninger og de hadde et hyggelig møte. I går hadde Joshua tatt VG med på en rundtur i fengslet. Dette leser vi sikkert snart om i VG
 

Støttekonto

Støttekonto Joshua
(Landkreditt bank) 

Støttekonto Tjostolv
(Vegårshei Sparebank) 

Støttekonto "Fanger hjelper Fanger"
(Kvinesdal Sparebank) 


Web Statistikk

Hva Skjer?

TV2 lørdag 28 november kl 13.00
Reprise: TV2 viser en dokumentar om guttene i Kongo Kl. 13.00

NRK1 lørdag 28 november kl 22.30
Kari Hilde og Mathilde kommer på "Viggo på Lørdag" 

Powered  by Bayens ICT

©  Protected by copyright laws in Norway