Free French and Moland!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Generell informasjon

Print PDF
There are no translations available.

Undertegnede har nettopp kommet tilbake fra Tabloid i TV2. Mamma Moland ble intervjuet over telefon og jeg direkte. Vi kjemper begge for de to guttene våre. Det er godt at vi som familier kan stå sammen i denne vanskelige situasjonen. Mandag morgen skal jeg på God Morgen Norge i TV2.

Tjostolv er nå på sykehus. Etter rettssaken ble han kjørt til fengslet til tross for sin tilstand. Vi mener vel at han er i en form for psykose,men uttaler oss som legfolk. Det kan også være andre ting, men vi vet ikke. Hadde ikke Furuholmen og Fred Rasmussen fra UD laget et "helvete" utenfor fengslet så hadde altså Tjostolv blitt satt inn i cella igjen. De to klarte til slutt å få Tjostolv innlagt på sykehus. De var redde for at han skulle skade seg selv igjen eller gå til angrep på Joshua.

Vi er så takknemlige for at Furuholmen er der nede nå. Han har gjort mye for å psyke opp Gutta og forberede dem på å gi forklaring i retten. Det har vært godt for dem at han har tilbrakt så mye tid i cella sammen med dem. Furuholmen har også gitt den lokale advokaten rettslige råd og oppmuntring. Tolkeproblemet har vært formidabelt og Furuholmen fikk ordnet med en bedre tolk. Han har også prøvd å skjerme de to Gutta fra altfor nærgående presse. Det har vært spesielt viktig de siste dagene med Tjosdolv så syk som han er nå. Nye beviser er forsøkt hentet inn fra Norge. Furuholmen har også opplevd den kongolesiske jungelen da han etter anmodning fra Gutta forsøkte å finne et bevismateriale som skulle ligge der. Dessverre ble ikke bevismaterialet funnet.  Furuholmen reiser til Haag den 4. november.

Tirsdag var siste gang jeg snakket med Joshua i telefonen. Til tross for en vanskelig situasjon var han trygg og rolig i stemmen. Det var to ting som var viktig for ham å si. Det ene var at han var bekymret for Tjosdolv som ble dårligere og dårligere, og at man måtte få hjelp til ham. Det andre var hans bekymring for sultne medfanger. De hadde ikke fått mat på flere dager. Siden tirsdag har jeg jobbet med å få inn noen nødrasjoner til ca. 400 fanger og 20 vakter.

Våre kongolesiske hjelpere har vært svært opptatt disse dagene med situasjonen rundt Tjostolv, men i følge en sms fra misjonær Bregård nå i kveld har de fått takk i to sekker ris og to sekker bønner. Det har vært problemer med ristilførselen til byen. Dette er en liten nødhjelp i påvente av at vi får på plass støttekontoen Tjostolv og Joshua har tatt initiativ til og som vi vil kalle "Fanger hjelper fanger". Organisasjonen til Rune Edvarsen vil prøve å få på plass en ordning slik at man får til en mer jevnlig hjelp for fanger i Kongo, i første omgang til Sentralfengslet i Kisangani. Det er mulig at vi vet mer om dette i morgen, og vil da legge ut kontonummer etc.

Molandfamilien (De har gitt meg fullmakt også til å kontakte UDs representant i denne saken) har prøvd å finne ut hvilke medisiner Tjostolv har fått for malaria. Vi har skrevet til UDs representant i Kisangani og bedt om en slik liste. Den har ikke kommet enda. Vi har også forgjeves spurt om Tjostolv er på malariamedisiner NÅ. Det kan jo ha betydning for hans helsetilstand. I tillegg er det viktig å få denne listen slik at legene når han kommer til Norge og får en helsesjekk vet hva han har fått av medikamenter.

 

Støttekonto

Støttekonto Joshua
(Landkreditt bank) 

Støttekonto Tjostolv
(Vegårshei Sparebank) 

Støttekonto "Fanger hjelper Fanger"
(Kvinesdal Sparebank) 


Web Statistikk

Hva Skjer?

TV2 lørdag 28 november kl 13.00
Reprise: TV2 viser en dokumentar om guttene i Kongo Kl. 13.00

NRK1 lørdag 28 november kl 22.30
Kari Hilde og Mathilde kommer på "Viggo på Lørdag" 

Powered  by Bayens ICT

©  Protected by copyright laws in Norway