Free French and Moland!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Generell informasjon

Print PDF
There are no translations available.

Biskop Nonziodane som er president over de protestantiske kirkene i Oriental provinsen i DR Kongo besøkte torsdag 8. oktober Moland og French i fengselet. Dette betyr mye for dem, for biskopen har status og makt og det betyr at det vil styrke guttas beskyttelse.

I løpet av den tiden Moland og French har sittet i fengsel i Kisangani har flere personer fra den lokale pinsekirken (CELPA) vært behjelpelige med å handle inn mat, vann osv for de to i fengselet.

Ambulerende sjømannsprest Knut Lyngseth som har Afrika som sitt arbeidsområde, har vært noen uker hos Moland og French, men reiser i slutten av uken tilbake til Norge. I forbindelse med ankesaken kommer det journalister fra Norge og også representanter for UD. Da kan sjømannspresten ta seg en pause før han reiser ned til Kisangani igjen. Sjømannspresten har også hjulpet med å sørge for mat og annet som gutta trenger. Han har ofte besøkt dem to ganger daglig og vært en god samtalepartner for dem.

Advokat Morten Furuholmen hadde lørdag 10. oktober samtaler med britiske myndigheter i Kinshasa i DR Kongo. Søndag 11. oktober, fløy han videre til Kisangani hvor han skal ha flere samtaler med gutta og den lokale advokaten Likwela. Likwela skal føre saken deres i ankerunden.

Gutta føler seg fremdeles tufse etter kraftig malaria. Særlig var Tjostolv meget syk. Vi i familiene har sendt ut vitaminer og mineraler osv. med Furuholmen. Bl.a. har familiene sendt folsyre, for den ødelegges i kroppen av malaria. Det er også lett å få jernmangel når man har mye malaria.

Last Updated on Tuesday, 17 November 2009 09:38  

Støttekonto

Støttekonto Joshua
(Landkreditt bank) 

Støttekonto Tjostolv
(Vegårshei Sparebank) 

Støttekonto "Fanger hjelper Fanger"
(Kvinesdal Sparebank) 


Web Statistikk

Hva Skjer?

TV2 lørdag 28 november kl 13.00
Reprise: TV2 viser en dokumentar om guttene i Kongo Kl. 13.00

NRK1 lørdag 28 november kl 22.30
Kari Hilde og Mathilde kommer på "Viggo på Lørdag" 

Powered  by Bayens ICT

©  Protected by copyright laws in Norway