Free French and Moland!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Forstemmende

Print PDF
There are no translations available.

GENERELL INFORMASJON

Forstemmende:

Når man tenker på at de norske mediene allerede i august visste at to av de våpnene som aktoratet fortalte at Tjosdolv og Joshua hadde tatt med inn til Kongo, befant seg i Norge er det forstemmende at ingen av dem har prøvd å finne mer ut av dette. Først da Furuholmen kom på banen og fikk hjelp av TV2 har det vist seg enkelt å finne hvor disse to våpnene var. En av dem var som sagt ”drapsvåpenet”. Tenk om journalistene kunne vist like stor interesse for å finne ut av slike ting som dette også! Det er riktignok ikke så spennende som en del andre oppslag, men svært så viktig for to som sitter med fem dødsdommer hver i fengsel i Kongo. Men det er vel salgstallene som teller mest.

Støttekontoene:

På TV2 nettsiden av i dag kan man lese om 24-årige Linda Røed. Hun selger klær og annet på Finn.no for å få inn penger til å hjelpe Gutta. Særlig ønsker hun at en psykiater kan dra ned og få hjulpet Tjosdolv. Takk skal du ha Linda.

Joshuas søster har skrevet litt mer om hva pengene som kommer inn på støttegruppen til Gutta går til.

Under rubrikken finner du ut hvor mye som har kommet inn til nå.

Med så mange besøkende på nettsiden håper vi virkelig at det kan begynne å komme inn en del penger til å hjelpe fanger i nød.

Det er meningen at legerapporten om Tjostolv skal legges frem i dag. Vi har ingen informasjon om dette er gjort på nåværende stadium.

Nytt om Tjostolv:

I følge det Joshua har hørt er Tjostolv litt bedre fysisk. Han kan spise og sove. Psykisk er han fremdeles ut å kjøre. Tjostolv ringte i dag sin far, men snakket bare vas. Han skal visstnok også møte i retten i morgen.

Nytt om Joshua:

I dag også har vi fått snakket litt med Joshua over telefon. Vi snakket litt om våpnene som er ”funnet” her i Norge. Han sa media har visst det lenge, men ikke giddet å finne ut av det. Han føler seg fysisk bedre i dag, etter å ha begynt med malariamedisin i går, men virket nedfor. Da jeg snakket med ham var det fremdeles usikkert om det blir noen rettsak i morgen eller ikke. ”Skal jeg stå der alene med bare VG-nett?” Nå i kveld ser det ut til at rettsaken vil begynne igjen i morgen med begge tilstede. Som vi tidligere har skrevet har VG vært på sykebesøk sammen med hovedetterforsker Wavara hos Tjostolv. De har betalt for det. Slik er det ting foregår i Kongo. Joshua fortalte at normalt så får han et besøk per dag fra UD. Den representanten som er der nå har et par ganger kommet to ganger per dag. Joshua vet lite av hva som skjer utenfor fengslet. Den lokale advokaten Likwela har ikke kommet ofte på besøk akkurat, men har vært der nå en tur i ettermiddag. Vi har fått råd om at den malariamedisinen Joshua får nå bør kombineres med en annen malariamedisin. Dette har vi gitt beskjed om til utenriksdepartementet.

Kari Hilde French, 28. oktober 2009

Last Updated on Monday, 16 November 2009 18:23  

Støttekonto

Støttekonto Joshua
(Landkreditt bank) 

Støttekonto Tjostolv
(Vegårshei Sparebank) 

Støttekonto "Fanger hjelper Fanger"
(Kvinesdal Sparebank) 


Web Statistikk

Hva Skjer?

TV2 lørdag 28 november kl 13.00
Reprise: TV2 viser en dokumentar om guttene i Kongo Kl. 13.00

NRK1 lørdag 28 november kl 22.30
Kari Hilde og Mathilde kommer på "Viggo på Lørdag" 

Powered  by Bayens ICT

©  Protected by copyright laws in Norway