Free French and Moland!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Generelle Nyheter 24. Okt.

Print PDF
There are no translations available.

GENERELLE NYHETER

Vi er alle meget slitne, men vil likevel komme med litt nytt. Hvis dere ser under rubrikken Fanger hjelper Fanger",  vil dere finne litt mer informasjon og et stykke som Rune Edvardsen har skrevet.

Adv. Morten Furuholmen landet på Gardermoen i dag. Han har bedt om et møte med Utenriksdepartementet på mandag. Et av anliggende vil da være spørsmålet om UD kan sende ned en psykiater for å se til Tjostolv.

Rune Edvardsen planlegger å dra med en delegasjon til Kisangani. Da vil det være mulighet for noen fra begge familiene å bli med. Delegasjonen vil være beskyttet, og det skulle kunne gå greit. Også leger blir med på turen. Reisen planlegges til rundt den 10-12. november.

I følge media har legen som behandlet Tjostolv for malaria og som ble arrestert nå blitt satt fri, men slikt skaper frykt i befolkningen. Andre blir redde for å bli involvert.

Nytt om Tjostolv

I går skrev jeg at Mathilde og Knut Moland ikke hadde hørt noe fra UD om hvordan det sto til med Tjostolv. I skrivende stund, nå lørdag kveld, har de enda ikke hørt noe. Jeg har ringt til UDs saksbehandlervakt i kveld som heller ikke har noen informasjon. Jeg har på vegne av begge familiene prøvd å kontakte noen i Kisangani igjen for å se om vi kan få vite hva som skjer. Men ikke lyktes. Derimot kan man i nettavisen lese at UDs representant har fortalt media at Tjostolv har vært svært urolig sist natt og dermed fått en ny dose med beroligende. Hvordan mener legene at de skal kunne finne ut hva som feiler Tjostolv når han får den ene knock-out sprøyten etter den andre? Og hvordan mener de at legene skal kunne kommunisere med Tjostolv når han ikke snakker fransk og de færreste i Kongo snakker engelsk? I slike ekstreme situasjoner trenger en pasient å kunne snakke med en person man har tillit til på sitt eget morsmål, og dermed kanskje føle på litt trygghet. Det er utrolig at i en slik ekstrem situasjon informerer ikke UD familien til Moland i det hele tatt. Men pressen blir informert. Den informasjonen er liten og familien Moland trenger å høre flere detaljer.

Kari Hilde French, 24. oktober 2009

Last Updated on Tuesday, 17 November 2009 09:51  

Støttekonto

Støttekonto Joshua
(Landkreditt bank) 

Støttekonto Tjostolv
(Vegårshei Sparebank) 

Støttekonto "Fanger hjelper Fanger"
(Kvinesdal Sparebank) 


Web Statistikk

Hva Skjer?

TV2 lørdag 28 november kl 13.00
Reprise: TV2 viser en dokumentar om guttene i Kongo Kl. 13.00

NRK1 lørdag 28 november kl 22.30
Kari Hilde og Mathilde kommer på "Viggo på Lørdag" 

Powered  by Bayens ICT

©  Protected by copyright laws in Norway